Uw privacy

V.O.F. Bloemenmagazijn Alpina-van Houweninge & IJsselstijn, gevestigd te Den Haag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website. We behandelen de persoonlijke informatie die u ons verstrekt zorgvuldig en vertrouwelijk. In onderstaande verklaring laten wij weten hoe wij dit doen.

Contact met ons opnemen

Contact met ons opnemen kan door ons contactformulier te gebruiken of direct een e-mail te sturen via uw e-mail client. U bepaalt zelf welke gegevens u ons verstrekt. De door u verstrekte gegevens bewaren wij op onze eigen lokale computer. Wij bewaren uw gegevens en mails zolang wij deze nodig hebben voor onderlinge communicatiedoeleinden. Wij sturen geen ongevraagde mails en publiceren uw klantgegevens niet.

Bestellingen en gegevensverwerking

Wij hebben altijd uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres en betalingsgegevens nodig om een bestelling te verwerken. Voor het versturen van bloemen hebben wij de naam van de ontvanger, een bezorgadres, het telefoonnummer (alleen in het buitenland) nodig om te zorgen dat uw bestelling netjes aankomt. Bij het bestellen van bloemen verwerken wij dus de volgende gegevens:

  • Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres van de besteller
  • Betalingsgegevens van de besteller
  • Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer (alleen buitenland) van de ontvanger

Derden

Voor het verwerken van uw bestelling delen wij uw gegevens met een aantal partijen waarmee wij samenwerken. Deze partijen krijgen enkel en alleen toegang tot de gegevens die noodzakelijk zijn voor de afhandeling van uw bestelling.

  • Betaaldienst (Mollie)
  • Fleurop Interflora Nederland BV
  • Ons CRM en financieel softwarepakket
  • De lokale Fleurop bloemist die de bestelling uitvoert
  • Onze bezorgdiensten
  • Onze hostingprovider

Wij hebben met alle partijen de juridische procedures doorlopen om te zorgen dat uw gegevens altijd veilig worden verwerkt. Dit geldt ook voor bestellingen naar het buitenland.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U hebt te allen tijde het recht om:

  • Uw persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen. Voor verwijdering hanteren wij in eerste instantie de wettelijke bewaartermijn voor de cruciale gegevens die nodig zijn voor de Belastingdienst. Na deze bewaartermijn voldoen we graag aan de wens van verwijdering.
  • Uw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Alpina.
  • Een verzoek in te indienen om uw persoonsgegevens naar u zelf of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt hiervoor verzoek sturen naar ln.nipla@srewolf
  • Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij kunnen hiervoor om een kopie van uw identiteitsbewijs vragen.

Bewaartermijn

Wij zijn wettelijk verplicht onze administratie 7 jaar te bewaren (fiscale bewaarplicht). Wij bewaren alleen de strikt noodzakelijke gegevens van onze klanten.

Bezoekers onder 16 jaar

Wij verzamelen geen gegevens van websitebezoekers jonger dan 16 jaar zonder toestemming van ouder(s) of voogd. Het is voor ons onmogelijk om te controleren of een bezoeker daadwerkelijk ouder is dan 16 jaar. Mochten wij persoonlijke gegevens verzamelen, zonder toestemming, van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met ons op via ln.nipla@srewolf. In dat geval verwijderen wij desbetreffende gegevens.

Cookies

Op deze site gebruiken we cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van uw computer installeert. Dit bestand bevat een aantal gegevens over uw bezoek. U kunt cookies uitschakelen of verwijderen via uw browserinstellingen.

De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website/webwinkel en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen zoals uw winkelmandje of taal.

Social media

Op onze website staan staan links naar onze sociale netwerken als Facebook, Pinterest en Instagram. De sociale netwerken plaatsen cookies zodra u op deze pagina’s komt. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook, Instagram en Pinterest om te lezen wat zij met uw persoonsgegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Bezoekersstatistieken

Wij verzamelen gegevens over het bezoekersgedrag op onze website. Hiervoor gebruiken we Matomo, een opensourceprogramma om bezoekersstatistieken van websites bij te houden. Wij beheren Matomo zelf en zijn daarom eigenaar van de statistieken die het systeem verzamelt. Deze gegevens delen wij niet met derden.

Wij verzamelen de volgende bezoekersgegevens:

  • Geanonimiseerd IP-adres, wij kunnen uw identiteit niet achterhalen
  • Bezochte pagina’s (titel en URL) en datum en tijdstip waarop deze bezocht zijn
  • De uitgaande links op onze website die verwijzen naar externe websites
  • Gedownloade bestanden of foto’s
  • Geschatte locatie: land, regio, stad (geen exacte geolocatie)
  • Overige gegevens: schermresolutie, lokale tijd van bezoeker, snelheid van de website, taal van de browser
  • User agent van de browser: gebruikte browser, besturingssysteem, soort apparaat (computer, smartphone, etc.)

We verwerken deze gegevens om het gebruik en functioneren van onze website te analyseren. Door de privacybeschermende maatregelen die we nemen, is de impact op uw privacy beperkt en vragen we niet apart om uw toestemming.

U kunt hieronder aangeven of uw bezoeken aan onze website wel of niet geregistreerd mogen worden. Hiervoor wordt een cookie geplaatst op uw apparaat. Als u uw cookies opschoont, in incognito/private modus werkt, of een ander browser gebruikt wordt de tracking hervat.

Wijzigingen in ons privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u de meest recente versie.

Vragen en/of opmerkingen

Voor vragen en/of opmerkingen over ons privacybeleid:

ALPINA van Houweninge & IJsselstijn
t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming
Kneuterdijk 9
2514 EM Den Haag
Tel: 070 – 346 3400
E-mail: ln.nipla@srewolf

KvK Den Haag 27012703

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2019

Heeft u vragen? Bel voor persoonlijk advies of meer informatie 070 - 346 3400 of mail ln.nipla@srewolf

Bloemen bezorgen in Nederland

Wij bezorgen uw bloemen in Den Haag, Delft, Delfgauw, De Lier, Den Hoorn, 's - Gravenzande, Hoek van Holland, Honselersdijk, Kwintsheul, Leidschendam, Monster, Naaldwijk, Nootdorp, Pijnacker, Poeldijk, Schipluiden, Rijswijk, Ter Heijde, Voorburg, Wassenaar, Wateringen en Zoetermeer

In overige plaatsen bezorgt de lokale Fleurop bloemist uw boeket.

Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde dag bezorgd (op zaterdag vóór 12.00 uur).

Bezorgkosten

  • Den Haag: € 4,95
  • Amsterdam, Rotterdam, Utrecht: € 7,25
  • Overige plaatsen: € 6,95
  • Buitenland: € 9,00


Bij Alpina kunt u betalen met iDEAL Bij Alpina kumt u betalen met de volgende Creditcards: Visa, American Express en Eurocard Mastercard

Alpina, Bij Koninklijke beschikking, Hofleverancier, Den Haag   Alpina Den Haag, uw gecertificeerd duurzame bloemist, niveau goud   Alpina Den Haag, wij zijn aangesloten bij Fleurop Interflora

Contact

Alpina
Kneuterdijk 9
2514 EM Den Haag
+31(0)70 - 346 3400
ln.nipla@srewolf

Frederik Hendriklaan 296
2585 BN Den Haag
+31(0)70 - 346 3400

Facebook | Pinterest | Instagram